FONDUL SOCIAL EUROPEAN +

Programul: Educație și Ocupare 2021-2027

Cod Apel: PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36 “Ține pasul” Regiuni mai puțin dezvoltate

Obiectivul Specific ESO4.7: Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale Fondul Social European+

Prioritate – P09 “Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieţii pentru facilitarea tranziţiilor și a mobilității”

Titlul proiectului: „Actualizarea competentelor= plusvaloarea de care ai nevoie”

cod MySMIS2021/SMIS2021+ 309668

Contract: 13160_OIR SE_06.11.2024

PROIECT
„Actualizarea competențelor = plusvaloarea de care ai nevoie”

WORK CONSULTING S.R.L. în parteneriat cu ASOCIAȚIA ACCES PENTRU TOȚI – FILIALA CONSTANȚA implementează în perioada 01.12.2024 – 31.03.2027 proiectul „Actualizarea competențelor = plusvaloarea de care ai nevoie”, Cod proiect 309668.

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului îl reprezintă promovarea învățării pe tot parcursul vieții, și actualizarea la cerințele pieței muncii a compețentelor unui număr de 601 angajați din regiunile mai puțin dezvoltate ale României (Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia)

Obiective specifice ale proiectului
OS1: Creșterea gradului de conștientizare printre angajați și angajatori cu privire la importanța participării la programele de formare profesională continuă (printr-o campanie derulată în rândul a minimum 700 de angajați provenind de la diferiți angajatori)
OS2: Furnizarea de informare personalizată și consiliere angajaților în vederea identificării nevoilor individuale de dezvoltare profesională și a posibilităților de formare potrivite (prin includerea în activitatea de orientare și consiliere profesională a 601 angajați)
OS3: Livrarea de programe de formare adaptate la cerințele pieței muncii și la nevoile angajaților, inclusiv a celor care ocupă poziții de management (prin formarea profesională- cursuri cu certificare și calificări – a 601 angajați)
OS4: Asigurarea coordonării eficiente a tuturor etapelor proiectului, gestionarea resurselor, monitorizarea progresului și informarea și publicitatea corectă, pentru a asigura buna implementare a activităților proiectului (prin activitățile suport de management, informare și publicitate).

Oportunități oferite în cadrul proiectului:

  • sesiuni informative privind formarea profesională continuă și beneficiile proiectului. Aceste sesiuni ajuta angajații să înțeleagă importanța continuării învățării și a formării continue în dezvoltarea carierei lor, motivându-i să participe activ la programele de formare profesională.
  • sesiuni de consiliere profesională și crearea de planuri de dezvoltare personalizate. Consilierea ajută la identificarea intereselor și abilităților, astfel încât fiecare persoană să-și poată planifica dezvoltarea într-un mod mai strategic și să-și urmărească obiectivele profesionale.
  • programe de formare profesională. Aceste programe vor oferi angajaților oportunități reale de a-și dezvolta competențele, să se recalifice și să-și actualizeze cunoștintele în conformitate cu cerințele pieței muncii.

– cursuri informale cu diplomă de participare, pe următoarele teme:

  • „Dezvoltarea Inteligenței Emoționale”
  • „Gestionarea Deșeurilor”
  • „Acordarea Primului Ajutor”

– cursuri de calificare de „Lucrător comercial”, cu certificat de calificare ANC
– subvenții de 1.800 lei/persoană la absolvirea cursurilor de calificare

Proiectul se adresează persoanelor:

  • cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 neîmpliniți
  • care au minim 12 clase finalizate
  • cu domiciliul sau reședința în unul din următoarele județe: Prahova, Dolj, Brașov, Constanța, Arad, Bihor, Suceava, Constanța
  • care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și private

Observație: Firmele la care sunt angajate persoanele, trebuie să aibă sediul/punctul de lucru în unul din județele menționate mai sus.

Nu sunt eligibile:

  • Persoanele angajate în instituții/autorități publice (centrale sau locale) și din cadrul persoanelor juridice publice din sistemul de sănătate și sistemul de învățământ.
  • Persoanele care ocupă poziții de management și care au calitatea de administrator/reprezentant legal într-o întreprindere publică sau privată.

Informații suplimentare:
Coordonator proiect: Gabriela Luminița Doloiu
Tel: 0770 313 781
E-mail: l.doloiu@ngoaccess.org
Website: www.ngoaccess.org
Facebook: facebook.com/ngoaccess/
E-mail: contact@ngoaccess.org

Beneficiar:
WORK CONSULTING
Partener:
ASOCIAȚIA ACCES PENTRU TOȚI
– Filiala Constanta