Comunicat de Presă proiect
ClickNoBullying

ASOCIATIA ACCES PENTRU TOTI din Ilfov, România în parteneriat cu AGENCIA PIAGET PARA O DESENVOLVIMENTO din Vila Nova de Gaia, Portugalia si Trakya Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği  din Edirne, Turcia implementeaza in perioada 01.09.2023-28.02.2025 proiectul “ClickNoBullying – Preventing cyberbullying through digitally empowering young people” finanțat prin programul Erasmus+.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă combaterea și prevenirea problemei creșterii exponențiale a situațiilor de cyberbullying în rândul tinerilor.

Obiective specifice:
1.Consolidarea capacității lucrătorilor de tineret (LT) de a lucra cu tinerii pentru a preveni și a interveni în situatii de cyberbullying;
2.Abilitarea digitală a tinerilor pentru a înțelege și a se proteja de hărțuirea cibernetică;
3.Promovarea participării tinerilor la elaborarea de strategii și soluții pentru combaterea hărțuirii cibernetice;
4.Implicarea activă a tinerilor în creșterea gradului de conștientizare împotriva hărțuirii cibernetice.

Activitățile proiectului:
WP1 – Gestionarea și implementarea proiectului;
WP2 – Curs de formare pentru Lucrătorii de Tineret;
WP3 – Activitate europeană de partajare;
WP4 – Producerea unui rezultat tangibil (ghid de prevenire a hărțuirii cibernetice);
WP5 –  Evenimente multiplicatoare.

Rezultate:

  1. Ghid de prevenire a hărțuirii cibernetice;
  2. Dezvoltarea și/sau consolidarea competențelor-cheie din partea LT, care vizează în special îmbunătățirea acțiunii acestora în domeniul tineretului și al inovării în acest sector, precum și din partea tinerilor, în special în sfera digitală; vizibilitate sporită a fenomenului de cyberbullying ca un risc serios pentru bunăstarea și dezvoltarea tinerilor, precum și o mai bună gestionare a activității organizațiilor în contextul transformării digitale.

Proiectul urmărește respectarea priorităților Erasmus+ (E+):

HORIZ.: promovează o dezvoltare solidă a competențelor digitale atât în rândul LT (care vor recunoaște mijloacele, riscurile și potențialul și vor ști cum să le transmită tinerilor), cât și în rândul tinerilor (care își vor spori competențele digitale și vor fi mai puțin expuși la fenomene în creștere, cum ar fi cyberbullying-ul).

YOUTH (Increasing quality, innovation …): promovează o muncă de calitate alături de lucrătorii de tineret și organizațiile care, prin intermediul practicii și al schimbului de cunoștințe/practici, vor fi mai pregătiți pentru utilizarea metodelor non-formale și virtuale ca instrumente de responsabilizare a tinerilor.

YOUTH (Promoting active citizenship …): contribuie la autonomia tinerilor în rezolvarea propriilor probleme/nevoi, ajutându-i să fie stăpâni pe situație, să aibă spirit de inițiativa  și să fie conștienți de rezultatele implicarii lor.

Persoană de contact:

Dana GHETEU – Coordonator proiect Asociatia “Acces pentru Toti”

Telefon: (+40) 767293343

Email: d.gheteu@ngoaccess.org