

FONDUL SOCIAL EUROPEAN +
Program: Programul Educație și Ocupare 2021-2027
ESO4.7_Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale Fondul Social European+:
Prioritate: P9. Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității
Titlu Apel: “Ține pasul” – Regiuni mai putin dezvoltate
Cod apel: PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36
Titlu Proiect: SKILLCONNECT 4.0: Actualizarea competentelor angajatilor si conectarea acestora cu evolutia tehnologica
Cod MySMIS2021+: 316254
PROIECT
„SKILLCONNECT 4.0: ACTUALIZAREA COMPETENȚELOR ANGAJAȚILOR ȘI CONECTAREA ACESTORA CU EVOLUȚIA TEHNOLOGICĂ”
Asociația “Partnet – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă” în parteneriat cu Asociația Acces pentru Toți – Filiala Constanța, implementează în perioada 01.09.2024 – 28.02.2027 proiectul „SKILLCONNECT 4.0: Actualizarea competențelor angajaților și conectarea acestora cu evoluția tehnologică”, ID 309668, cofinanțat din Fondul Social European Plus, prin Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027.
Obiectivul general al proiectului constă în „Îmbunătățirea competențelor a 601 angajați (18 – 64 ani), din regiunile Sud – Muntenia și Centru prin participarea acestora la programe de formare de actualizare a competențelor specifice ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi competențe prin acțiuni relevante pentru piața forței de muncă și care să faciliteze accesul la un loc de muncă sau păstrarea unui loc de muncă”.
Obiectivele specifice ale proiectului
- OS1: Creșterea gradului de conștientizare a 700 de angajați și angajatori din regiunile Sud – Muntenia și Centru asupra importanței formării profesionale continue prin dezvoltarea și implementarea unei campanii online.
- OS2: Sprijinirea evoluției profesionale a 601 angajați prin servicii personalizate de consiliere profesională în concordanță cu schimbările tehnologice rapide și a apariției de noi competențe.
- OS3: Îmbunătățirea competențelor specifice a 601 angajați, inclusiv persoane care ocupă poziții de management, prin participarea acestora la programe de formare profesională continuă.
Servicii gratuite oferite în cadrul proiectului
- Sesiuni de consiliere profesională: individuală și de grup, care vor consta în: evaluarea competențelor actuale, stabilirea obiectivelor de carieră, planuri de dezvoltare personalizate, suport în identificarea necesităților de menținere a locului de muncă sau de a obține un loc de muncă mai bun, adaptarea la schimbare.
- Programe de formare profesională:
- Cursuri de inițiere/calificare: cu Certificate de absolvire/calificare profesională cu recunoaștere națională (în conformitate cu O.G. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, republicată, cu modificările și completările ulterioare).
- Curs de calificare „Patiser” (nivel 2, 360 ore)
- Curs de calificare „Lucrător comercial” (nivel 2, 360 ore)
- Curs „Competențe digitale de bază” (40 ore)
- Cursuri informale (fizic sau online): cu Certificate de participare cu recunoaștere la nivelul operatorului economic.
- Curs „Competențe digitale avansate” (40 ore)
- Curs „Specialist relații cu clienții” (40 ore)
- Curs “Manager operațional” (24 ore) pentru persoane care ocupă poziții de management
- Cursuri de inițiere/calificare: cu Certificate de absolvire/calificare profesională cu recunoaștere națională (în conformitate cu O.G. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, republicată, cu modificările și completările ulterioare).
- Subvenții: 5 lei/oră la absolvirea cursului (în funcție de numărul de ore alocate fiecărui curs).
- Workshop-uri gratuite: pe teme privind:
- Egalitatea de șanse și nediscriminarea
- Dezvoltarea durabilă
Proiectul se adresează persoanelor:
- cu vârsta cuprinsă între 18 ani și 65 ani neîmpliniți
- care au minim studii liceale
- cu domiciliul sau reședința în unul din următoarele județe: Călărași, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Argeș, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Alba
- care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și private.
Nu sunt eligibile:
- Persoanele angajate în instituții/autorități publice (centrale sau locale) și din cadrul persoanelor juridice publice din sistemul de sănătate și sistemul de învățământ.
- Persoanele care ocupă poziții de management care au calitatea de administrator/reprezentant legal într-o întreprindere publică sau privată.
Informații suplimentare:
Tel: 031.10.10.108
Email: contact@ngoaccess.org
Website-urile:

